Kadhafi l-a invitat pe Băsescu la summitul UE-Africa de la Tripoli

Liderul libian, Muammar Kadhafi, l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu să participe la cel de-al III-lea Summit UE-Africa, de la Tripoli, care se va desfăşura în perioada 29-30 noiembrie.

13 afișări
Imaginea articolului Kadhafi l-a invitat pe Băsescu la summitul UE-Africa de la Tripoli

Kadhafi l-a invitat pe Băsescu la summitul UE-Africa de la Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Invitaţia a fost transmisă secretarului de stat pentru afaceri globale din Ministerul Afacerilor Externe, Doru Costea, care l-a primit, vineri, pe Ahmad Jarrud, director general pentru afaceri europene în Ministerul Afacerilor Externe al Marii Jamahirii Arabe Libiene Populare Socialiste.

Diplomatul libian se află la Bucureşti, potrivit unui comunicat MAE, în calitate de emisar special al liderului Marii Revoluţii de la 1 Septembrie, Muammar Gaddafi, şi a înmânat demnitarului român invitaţia adresată preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la cel de-al III-lea Summit UE-Africa, de la Tripoli, care se va desfăşura în perioada 29-30 noiembrie.

MAE precizează de asemenea că în cadrul întrevederii celor doi oficiali au avut loc consultări politice româno-libiene în cadrul cărora au fost trecute în revistă principalele aspecte ale relaţiilor bilaterale, cu accent pe domeniul economic şi a avut loc un schimb de vederi asupra problematicii internaţionale de interes pentru cele două părţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici