Kadhafi nu îşi va putea susţine discursul în hemiciclul Senatului italian

Liderii grupurilor parlamentare din Senatul italian şi-au anunţat decizia luată miercuri ca liderul libian Muammar Kadhafi să-şi susţină discursul, joi, într-o sală anexă din palatul senatorial, şi nu în hemiciclu, aşa cum fusese prevăzut iniţial.

24 afișări
Imaginea articolului Kadhafi nu îşi va putea susţine discursul în hemiciclul Senatului italian

Kadhafi nu îşi va putea susţine discursul în hemiciclul Senatului italian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Opoziţia de centru-stânga a ameninţat că va boicota discursul liderului libian în faţa Senatului, dacă acesta va fi susţinut în hemiciclu, nemulţumirea clasei politice italiene amplificându-se în legătură cu această perspectivă.

"Decizia de a lăsa să vorbească un «laureat al Premiului Nobel pentru Terorism», în timp ce un laureat al Premiului Nobel pentru Pace, precum Dalai Lama, nu a putut să se exprime a fost luată în pofida opoziţiei a numeroşi senatori de dreapta şi de stânga", declarase, anterior în cursul zilei, senatorul de opoziţie Stefano Pedica.

Senatorii Partidului Democrat (centru stânga), principala forţă de opoziţie, deciseseră să boicoteze discursul pronunţat de Kadhafi, în calitatea sa de preşedinte în exerciţiu al Uniunii Africane.

"Discursul solemn al preşedintelui libian Kadhafi în faţa Senatului nu pare nici justificat, nici oportun", apreciase de asemenea Benedetto Della Vedova, un deputat al partidului premierului Silvio Berlusconi.

Mai multe sute de persoane au manifestat în calm împotriva vizitei preşedintelui libian miercuri după-amiază, într-o piaţă din centrul Romei, în numele apărării drepturilor omului.

În apropiere de Campidoglio, primăria din Roma, studenţii universităţii La Sapienza din Roma au început miercuri să strângă semnături împotriva vizitelor prevăzute joi de liderul libian la primăria Romei, precum şi la universitate.

Strângerea de semnături s-a desfăşurat în calm. Un dispozitiv de securitate foarte important a fost creat în capitala italiană pentru a asigura securitatea liderului libian şi a celor două sute de persoane din suita sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici