Kadîrov a început să „execute” din generalii preferaţi ai lui Putin

Generalul rus Lapin a fost demis din funcţie, deşi a fost decorat de preşedintele Rusiei.

72136 afișări
Imaginea articolului Kadîrov a început să „execute” din generalii preferaţi ai lui Putin

Lapin

Generalul rus Alexander Lapin a fost înlăturat din postul de comandant, susţin sursele deţinute de Moscow Times şi de Meduza. Radiodifuzorul de stat cecen Groznîi a anunţat, de asemenea, demiterea lui Lapin, fără a cita vreo sursă.

În urmă cu două luni, preşedintele Vladimir Putin i-a acordat lui Lapin titlul de „erou al Rusiei”. Iubit de către Putin, Lapin l-a supărat pe Kadîrov.

Potrivit liderului cecen Ramzan Kadîrov, titlul era legat de capturarea oraşului Lisiciansk, deşi „în realitate, generalul nu era acolo”.

Kadîrov l-a criticat şi recent pe Lapin, descriindu-l drept un general „fără talent”, ca urmare a retragerii ruseşti din oraşul Liman, regiunea de nord a Doneţk-ului.

Mai târziu, l-a acuzat pe Lapin că a permis forţelor ucrainene să străpungă o parte a frontului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici