Kaja Kallas, premierul estonian, este interesată de postul de secretar general al NATO

Kaja Kallas, premierul estonian, a declarat că ar dori să fie luată în considerare pentru postul de secretar general al NATO, după ce Jens Stoltenberg se va retrage, relatează Politico.

465 afișări
Imaginea articolului Kaja Kallas, premierul estonian, este interesată de postul de secretar general al NATO

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Vorbind la o conferinţă la Washington, Kallas a răspuns „da" atunci când a fost întrebată dacă ar dori să fie luată în considerare pentru acest rol, potrivit informaţiei care a fost preluată de Reuters.

Kallas a fost un critic important al Rusiei şi a făcut presiuni în UE şi NATO pentru planuri mai cuprinzătoare de apărare a celor trei state baltice Estonia, Letonia şi Lituania.

De aceea, unii diplomaţii NATO consideră că premierul Estoniei ar putea fi considerat „prea dur” de către unii membri ai alianţei.

Stoltenberg este în funcţie din 2014 şi urmează să se retragă în octombrie 2024. Mandatul său a fost prelungit în iulie pentru a patra oară, întrucât cele 31 de ţări membre ale alianţei au optat să păstreze în funcţie un lider experimentat, în loc să caute un succesor, în timpul războiului din Ucraina.

Premierul demisionar al Olandei, Mark Rutte, a declarat şi el că ar fi interesat de funcţia de conducere a NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici