Kazahul care a vrut să deturneze un avion Alitalia suferă de depresie

Kazahul în vârstă de 48 de ani care a încercat duminică seară să deturneze către Libia un avion Alitalia suferă de depresie şi nu are nici o legătură cu reţelele teroriste, au anunţat, luni, anchetatorii italieni.

30 afișări
Imaginea articolului Kazahul care a vrut să deturneze un avion Alitalia suferă de depresie

Kazahul care a vrut să deturneze un avion Alitalia suferă de depresie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După un interogatoriu care a durat cinci ore, Valeri Tolmacev a fost transferat la închisoarea Civitavechhia, fiind acuzat de sechestrare de persoană şi tentativă de deturnare a unei aeronave, însă anchetatorii au exclus ipoteza teroristă.

Conform ultimelor informaţii obţinute de autorităţi, Tolmacev locuieşte la Paris, are doi copii şi nu a mai fost niciodată în Italia. El a suferit în ultima perioadă de depresie şi era foarte agitat în momentul producerii incidentului.

Bărbatul, consilier al delegaţiei Kazahstanului la sediul din Paris al UNESCO, vorbeşte şase limbi, inclusiv italiană.

Duminică seară, în jurul orei 21.30 (22.30, ora României), Valeri Tolmacev, care călătorea cu zborul AZ329 al companiei Alitalia, s-a apropiat de o însoţitoare de bord, pe care a imobilizat-o, ameninţându-o cu un briceag cu o lamă de zece centimetri. El a afirmat că intenţionează să deturneze avionul către Tripoli.

Agresorul a fost imobilizat rapid de personalul de bord, ajutat de pasageri, iar un medic aflat în avion i-a administrat un sedativ.

Avionul Alitalia, cu 131 de persoane la bord, a aterizat fără incendente pe aeroportul internaţional Fiumicino din Roma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici