Kiev: ruşii se predau pe capete. Câţi oameni a strâns mobilizarea Moscovei

Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării spune că, în ultimele săptămâni, 2.000 de soldaţi ruşi au cerut să se predea, a declarat la televizor reprezentantul serviciilor de informaţii militare, Andrei Yusov, potrivit Ukrainska Pravda.

19599 afișări
Imaginea articolului Kiev: ruşii se predau pe capete. Câţi oameni a strâns mobilizarea Moscovei

Kiev: ruşii se predau pe capete. Câţi oameni a strâns mobilizarea

Yusov a spus că „un val de apeluri la capitulare” a venit după ofensiva forţelor armate ucrainene din regiunea Harkov şi după anunţul mobilizării parţiale în Federaţia Rusă.

„Nu doar soldaţii care se află pe teritoriul Ucrainei în calitate de ocupanţi sunt cei care cer să se predea, ci şi cei care tocmai au fost mobilizaţi şi se află încă pe teritoriul Federaţiei Ruse. Solicitările vin şi de la rude sau de la oameni care se tem că pot fi mobilizaţi. În câteva săptămâni am primit deja peste 2.000 de cereri de predare”, a afirmat Yusov.

Decretul lui Zelenski

Cele două părţi sunt pe poziţii diametral opuse. „Atingerea păcii în Ucraina este imposibilă fără a îndeplini cerinţele Rusiei”, afirmă purtătorul de  cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret despre punerea în aplicare a deciziei Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei privind imposibilitatea de a purta discuţii cu Putin.

„Ţinând cont de rezultatele întâlnirii de la sediul comandantului şef şi după ascultarea membrilor Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei a decis că nu este posibil să iniţieze negocieri cu preşedintele rus Vladimir Putin”, se arată în decretul publicat pe site-ul lui Zelenski.

Şoigu: au fost mobilizaţi peste 200.000 de oameni

Peste 200.000 de oameni au intrat în forţele armate în cadrul mobilizării decise de preşedintele Putin, a declarat de ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, potrivit Ria Novosti.

Potrivit lui Şoigu, „funcţionarii competenţi au fost instruiţi să asigure mobilizaţilor îmbrăcămintea necesară şi să-i numească în funcţii militare”.

„Instruirea personalului unităţilor instruite se desfăşoară în 80 de tabere de antrenament şi în şase centre de pregătire”, a adăugat Şoigu.

Iniţial, mobilizarea viza 300.000 de persoane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici