Kievul îi răspunde lui Medinsky: Modelul nu va fi austriac sau suedez, ci ucrainean

După ce şeful delegaţiei ruse la discuţiile cu Ucraina, Volodymyr Medinsky, a spus că Kievul ar fi propus să creeze o versiune austriacă sau suedeză a unui stat demilitarizat în Ucraina, la această afirmaţie i-a răspuns un membru al delegaţiei ucrainene.

2333 afișări
Imaginea articolului Kievul îi răspunde lui Medinsky: Modelul nu va fi austriac sau suedez, ci ucrainean

Kievul îi răspunde lui Medinsky: Modelul nu va fi austriac sau suedez, ci ucrainean

 
„Ucraina se află acum într-o stare de război direct cu Federaţia Rusă. Prin urmare, modelul poate fi doar „ucrainean” şi doar despre „garanţii de securitate” verificate legal”, a spus el.
 
Potrivit Podolyak, acest model ar trebui să aibă următoarele caracteristici:
  • eficacitatea garanţiilor de securitate ale Ucrainei („părţile care semnează garanţiile nu stau deoparte în cazul unui atac asupra Ucrainei, aşa cum fac astăzi, ci participă activ de partea Ucrainei la conflict şi asigură oficial aprovizionarea imediată a cantităţii necesare de arme pentru noi);
  • „dur şi direct” garantează că cerul deasupra Ucrainei în cazul unui conflict va fi acoperit „de aceleaşi” rachete de croazieră.
Încă de la începutul războiului, Kievul cere fără succes Occidentului „închiderea cerului” asupra teritoriului Ucrainei, dar refuză acest pas, temându-se că ar putea duce la o confruntare directă între NATO şi Rusia.
 
Preşedintele Volodymyr Zelensky şi colaboratorii săi au declarat că sunt gata să discute despre asigurarea oficială a unui statut neutru pentru Ucraina, acum preambulul constituţiei ţării vorbeşte despre dorinţa acesteia de a adera la NATO. În acelaşi timp, potrivit Kievului, atunci când Ucraina dobândeşte un statut neutru, securitatea sa ar trebui protejată printr-un anumit sistem de garanţii, ai cărui parametri nu au fost numiţi înainte.
 
Un alt membru al delegaţiei ucrainene, şeful fracţiunii partidului prezidenţial din Rada Supremă, David Arakhamia, a comentat declaraţia lui Medinsky pentru Ukrayinska Pravda: „Nu comentăm negocierile - a existat un astfel de acord cu ambele părţi. Dacă acordul nostru nu mai este valabil, o vom face şi noi”.
 
A patra rundă de discuţii ucraineno-ruse pentru rezolvarea conflictului a început cu o zi înainte şi ar trebui să continue miercuri.
 
Un proces de negociere foarte dificil şi vâscos. Există diferenţe fundamentale. Dar cu siguranţă există loc de compromis", a scris Podolyak cu o seară înainte.
 
Oficialii ruşi consideră că transformarea Ucrainei într-o ţară demilitarizată pe modelul austriac ar putea reprezenta un compromis în cadrul negocierilor de pace.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici