Kievul va formula o poziţie finală după ce va studia amănunţit decizia CIJ

Kievul a apreciat marţi că decizia Curţii Internaţionale de Justiţie în cazul diferendului dintre Ucraina şi România este obiectivă, dar a menţionat că va formula o poziţie finală după ce experţii săi vor analiza atent documentul, relatează Interfax Ucraina, citată de Kyiv Post în ediţia online.

19 afișări
Imaginea articolului Kievul va formula o poziţie finală după ce va studia amănunţit decizia CIJ

Kievul va formula o poziţie finală după ce va studia amănunţit decizia CIJ (Imagine: Mediafax Foto)

Ministerul ucrainean de Externe a apreciat că decizia anunţată marţi de CIJ privind delimitarea platoului continental şi zonele economice exclusive ale Ucrainei şi României din Marea Neagră este obiectivă.

"Evaluarea noastră preliminară este că decizia este obiectivă", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al ministerului, Vasil Kirilici, la o conferinţă de presă.

El a precizat că o dovadă în acest sens este faptul că decizia a fost luată în unanimitate de judecători.

Kirilici a mai spus că verdictul Curţii este un document serios şi detaliat, care trebuie analizat. El a afirmat că diplomaţii ucraineni vor studia amănunţit această decizie şi apoi vor formula poziţia finală a Ministerului ucrainean de Externe.

Potrivit lui Kirilici, reglementarea acestei dispute "ajută Ucraina să se apropie de Europa" şi aprofundează cooperarea sa bilaterală cu România.

Citeşte şi

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Vezi aici principalele date ale procesului

Decizia permite României să înceapă demersurile de exploatare

Băsescu: Decizia de la Haga, un mare succes al MAE

Tăriceanu despre hotărârea de la Haga: O decizie aşteptată

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici