Kim Jong-il, condus pe ultimul drum de o maşină americană, deşi liderul nord-coreean ura SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong-il ura SUA, dar a fost condus pe ultimul drum de o maşină americană, o limuzină Lincoln Continental din anii '70, foarte probabil aceeaşi care a fost folosită şi la funeraliile tatălui său, Kim Il-sung, în 1994, relatează International Herald Tribune, în ediţia online.

810 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-il, condus pe ultimul drum de o maşină americană, deşi liderul nord-coreean ura SUA

Kim Jong-il, condus pe ultimul drum de o maşină americană, deşi liderul nord-coreean ura SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lincoln Continental era considerată o maşină solidă, robustă şi puternică în vechea Asie", a declarat Kongdan Oh, cercetătoare la Institutul pentru analize privind apărarea, care a scris despre viaţa zilnică din Coreea de Nord, unde s-au născut părinţii săi. "Sunt o capsulă în timp. Nord-coreenii trăiesc încă viaţa din anii '70", a adăugat ea.

Oh susţine că maşinile au fost alese probabil pentru că au fost folosite anterior la funeraliile lui Kim Il-sung. Acestea au fost fabricate probabil în 1975 sau 1976, potrivit lui Gregg D. Merksamer, care a analizat forma şi părţile componente ale acestora.

Pentru moment nu este clar cum a obţinut Coreea de Nord aceste maşini, ţara fiind supusă unor sancţiuni economice de către Statele Unie şi alte puteri mondiale, iar analiştii cred că acestea au fost cumpărate cu zeci de ani în urmă. În spatele celor trei limuzine americane s-au aflat zeci de maşini luxoase şi moderne marca Mercedes-Benz sau Volkswagen Passat, fabricate în anii '90 şi probabil construite sau dobândite din China, cel mai important partener de afaceri ai Coreei de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici