KIM JONG-IL ZEIFICAT: Natura salută memoria fostului lider nord-coreean. Ce semne divine a descoperit presa oficială

Natura a salutat memoria liderului nord-coreean Kim Jong-il, când o furtună de zăpadă s-a declanşat pe un munte sacru, iar o păsare a venit să-şi prezinte omagiile, susţine agenţia de presă a regimului comunist, citată de AFP.

5196 afișări
Imaginea articolului KIM JONG-IL ZEIFICAT: Natura salută memoria fostului lider nord-coreean. Ce semne divine a descoperit presa oficială

KIM JONG-IL ZEIFICAT: Natura salută memoria fostului lider nord-coreean. Ce semne divine a descoperit presa oficială (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Atunci când Kim Jong-il a murit sâmbătă, gheaţa de pe lacul Chon, situat pe Muntele Paektu, s-a spart într-un zgomot asurzitor, în timp ce o furtună de zăpadă se declanşa, a afirmat agenţia KCNA joi.

Muntele Paektu este situat în partea de nord a Coreei de Nord, în apropiere de frontiera chineză. Acesta este considerat sacru de nord-coreeni deoarece fondatorul ţării, Kim Il-sung, tatăl lui Kim Jong-il, a înfiinţat acolo o tabără a gherilei antijaponeze în perioada colonizării Coreei de către Japonia.

Istoriografia oficială a regimului susţine că Kim Jong-il s-a născut pe acest munte în 1942. Potrivit istoricilor străini, liderul mort săptămâna trecută s-a născut în realitate în Siberia, unde tatăl său a fugit din calea trupelor japoneze.

Potrivit KCNA, furtuna de zăpadă s-a oprit brusc marţi dimineaţă, lăsând soarele să lumineze vârful acoperit de zăpadă.

În acel moment, "semnătura lui Kim Jong-il a apărut pe munte, indicând «Muntele Paektu, munte sacru al revoluţiei»", a povestit agenţia, precizând că fenomenul a durat până spre seară.

Ea a adăugat că o licărire a fost observată pe vârful muntelui luni, timp de jumătate de oră, după anunţul privind moartea liderului ţării.

KCNA povesteşte o altă "minune a naturii" produsă marţi în apropierea unei statui a fondatorului ţării, Kim Il-sung, în oraşul Hamhung (nord-est).

"Un cocor japonez a zburat de trei ori în jurul statuii înainte de a se aşeza pe un copac. Cocorul a rămas nemişcat mult timp, cu capul plecat, înainte de a zbura spre Phenian", capitala ţării, potrivit agenţiei nord-coreene.

Văzând acest fenomen, mai mulţi oficiali locali au afirmat că "acel cocor părea întristat de moartea lui Kim Jong-il, fiul cerului".

Fondatorul ţării şi fiul său fac obiectul unui cult al personalităţii care îi ridică aproape la nivel divin.

Agenţia de presă oficială KCNA a dat asigurări miercuri că cinci milioane de locuitori ai capitalei Phenian s-au înghesuit în 24 de ore să-i aducă un omagiu lui Kim Jong-il. Populaţia Coreei de Nord este de 24 de milioane de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici