Kim Jong Un a ordonat armatei să accelereze pregătirile de război

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei sale, industriei de muniţii şi sectorului armelor nucleare să accelereze pregătirile de război pentru a contracara ceea ce el a numit mişcări de confruntare fără precedent din partea SUA, a anunţat joi presa de stat.

2626 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un a ordonat armatei să accelereze pregătirile de război

Kim Jong Un a ordonat armatei să accelereze pregătirile de război

Vorbind despre direcţiile politice pentru noul an la o reuniune cheie a partidului de guvernământ al ţării, care a avut loc miercuri, Kim a mai spus că Pyongyangul va extinde cooperarea strategică cu ţările "independente anti-imperialiste", a relatat agenţia de ştiri KCNA.
 
"El (Kim) a stabilit sarcinile militante pentru Armata Populară şi sectoarele industriei de muniţii, armelor nucleare şi apărării civile pentru a accelera în continuare pregătirile de război", a precizat KCNA.
 
Coreea de Nord şi-a extins legăturile cu Rusia, printre altele, în condiţiile în care Washingtonul acuză Pyongyangul că furnizează echipamente militare Moscovei pentru a fi folosite în războiul cu Ucraina, în timp ce Rusia oferă sprijin tehnic pentru a ajuta Nordul să îşi dezvolte capacităţile militare.
 
Kim a prezentat, de asemenea, obiectivele economice pentru noul an în timpul întâlnirii, numindu-l un "an decisiv" pentru realizarea planului de dezvoltare pe cinci ani al ţării, potrivit raportului.
 
Nordul a suferit penurii alimentare grave în ultimele decenii. Producţia agricolă a Coreei de Nord a fost estimată să fi crescut de la an la an în 2023, datorită condiţiilor meteorologice favorabile. Dar un oficial de la Seul a declarat că această cantitate este încă mult sub ceea ce este necesar pentru a rezolva problema penuriei cronice de alimente din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici