Kim Jong-un a urcat pe cel mai înalt pisc din Coreea de Nord, afirmă presa de stat - FOTO

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a escaladat cel mai înalt pisc din ţară, afirmă presa de stat, publicând imagini în care acesta apare zâmbind, în zăpadă, pe vârful Muntelui Paektu (2.750 de metri) în timp ce soarele răsare în fundal.

9026 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un a urcat pe cel mai înalt pisc din Coreea de Nord, afirmă presa de stat - FOTO

Kim Jong-un a urcat pe cel mai înalt pisc din Coreea de Nord, afirmă presa de stat - FOTO

Zeci de militari apar, într-o fotografie, aclamându-l frenetic, în timp ce tânărul lider, în vârstă de 32 de ani, îi întâmpină pe vârful muntelui, relatează Sky News în pagina electronică.

"Urcarea pe Muntele Paektu oferă mai multă energie mentală decât orice fel de armă nucleară", declară Kim Jong-un citat de ziarul Rodong.

Potrivit agenţiei de presă de stat KCNA, liderul acestei ţări sărace, dar care deţine arma nucleară, ar fi escaladat muntele sâmbătă dimineaţa împreună cu sute de piloţi de avioane de vânătoare şi oficiali de rang înalt din cadrul armatei şi partidului unic.

Relatarea este ultima dintr-o serie, prezentată de presa oficială, de ispravi ale dinastiei Kim, care conduce ţara de peste şase decenii, cu o mână de fier, printr-un cult al personalităţii omniprezent.

Regimul a insistat săptămâna trecută că Kim Jong-un conducea de la vârsta de trei ani.

Tatăl său, Jim Jong-il, ar fi obţinut scorul maxim prima dată când a jucat golf.

Muntele vulcanic, situat la frontiera cu China, este considerat un loc sacru în folclorul nord-coreean şi joacă un rol-cheie în propaganda de glorificare a familiei Kim.

Phenianul a susţinut întotdeauna că Kim Jong-il s-a născut pe acest munte - în pofida faptului că numeroşi istorici afirmă că acesta s-a născut în Rusia - şi laudă familia pentru "linia genealogică Paektu".

Kim Jong-un, la fel ca tatăl şi bunicul său, Kim Il-sung, fondatorul regimului stalinist, a efectuat numeroase "vizite de orientare pe teren", la uzine, baze militare şi locuri considerate sacre, în întreaga ţară, într-un efort, apreciază analiştii, de a-şi crea imaginea unui om energic din popor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici