Kim Jong un: Ce decizie RADICALĂ a luat liderul nord-coreean din cauza dezertorilor care îi trimit mesaje peste graniţă

  • Liderul nord-coreean a declarat că de acum încolo va trata Coreea de Sud ca pe un inamic
  • Este cel mai recent semn privind răcirea relaţiilor dintre cele două state
55137 afișări
Imaginea articolului Kim Jong un: Ce decizie RADICALĂ a luat liderul nord-coreean din cauza dezertorilor care îi trimit mesaje peste graniţă

Kim Jong un: Ce decizie a luat liderul nord-coreean din cauza dezertorilor care îi trimit mesaje peste graniţă

Liderul nord-coreean a declarat că de acum încolo va trata Coreea de Sud ca pe un inamic, acesta fiind cel mai recent semn privind răcirea relaţiilor dintre cele două state, scrie New York Times. 
 
Coreea de Nord a anunţat că va tăia toate liniile de comunicare cu Coreea de Sud, inclusiv cele privind domeniul militar. 
 
Decizia a fost luată luni, în cadrul întâlnirii oficialilor nord coreeni responsabili de relaţia cu Coreea de Sud. În rândul acestor oficiali se află şi Kim Yo Jong, sora liderului suprem. 
 
„Am ajuns la concuzia că nu avem de ce să purtăm discuţii faţă în faţă cu reprezentanţii Coreei de Sud, în condiţiile în care acţiunile acestora ne-au intrigat”, au declarat oficiali ai Coreei de Nord.   
 
La scurt timp după acest anunţ, reprezentanţii Coreei de Nord au refuzat să mai vorbească la telefon cu reprezentanţii Coreei de Sud, aşa cum se întâmplă în fiecare marţi. 
 
Decizia liderilor nord-coreeni vine pe fondul răcirii relaţiilor dintre cele două state şi după ce Kim Jong un a refuzat în mod repetat se înceapă programul de denuclearizare. 
 
Săptămâna trecută, liderii nord coreeni au anunţat că vor slăbi tensiunile dintre cele două ţări doar în condiţiile în care Coreea de Sud îi va impiedica pe dezertorii nord-coreeni să trimită în Coreea de Nord pliante în care Kim Jong un este reprezentat drept un conducător fanatic, lucru care însă nu s-a întâmplat. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici