Kim Jong-Un este numit oficial comandant suprem al armatei

Publicaţia oficială a regimului comunist nord-coreean l-a numit pe Kim Jong-Un drept "comandantul suprem" al armatei, la cinci zile după moartea tatălui său, Kim Jong-Il.

904 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Un este numit oficial comandant suprem al armatei

Kim Jong-Un este numit oficial comandant suprem al armatei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îl promovăm pe tovarăşul Kim Jong-Un la rangul de comandant suprem şi realizăm revoluţia", a explicat Rodong Sinmun, oficiosul regimului stalinist de la Phenian.

Kim Jong-Un, desemnat luni drept noul lider al Coreei de Nord după moartea tatălui său, era numit până acum drept "marele succesor" şi "marele tovarăş".

În vârstă de aproximativ 30 de ani, Kim Jong-Un este general şi vicepreşedinte al Comisiei militare centrale a Partidului Muncitorilor.

Yang Moo-Jin, profesor la Universitatea din Seul, a explicat că scopul acestui articol este de a "pregăti populaţia pentru numirea oficială a lui Jong-Un în funcţia de comandant suprem şi de a anunţa lumea exterioară".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici