Klaus Iohannis va prezenta marţi, în Parlamentul European, viziunea României privind viitorul Uniunii Europene

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, la Strasbourg, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene, în cadrul căreia va susţine o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul UE.

344 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis va prezenta marţi, în Parlamentul European, viziunea României privind viitorul Uniunii Europene

Klaus Iohannis va prezenta marţi în Parlamentul European viziunea României privind viitorul Uniunii Europene

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 23 octombrie a.c., la Strasbourg, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene. Cu acest prilej, preşedintele Klaus Iohannis va susţine o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.

Începând cu ora 11:30, Klaus Iohannis va susţine locuţiunea în cadrul dezbaterii în plenul Parlamentului European privind viitorul Europei.

Potrivit sursei citate, participarea preşedintelui României la acest eveniment are loc în contextul seriei de dezbateri privind viitorul Uniunii Europene, la care sunt invitaţi şefii de stat şi guvern din statele membre ale Uniunii.

”Această iniţiativă a fost lansată în ianuarie 2018 şi va continua până la sfârşitul mandatului actualului Parlament European, în mai 2019. În cadrul dezbaterii din plen, vor mai susţine intervenţii preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precum şi liderii grupurilor politice din Parlamentul European”, se mai arată în comunicat.

Cu ocazia vizitei la Strasbourg, mai informează Preşedinţia, şeful statului va avea o întrevedere, marţi, la ora 11:00, cu Preşedintele Pamentului European, Antonio Tajani. La ora 14:00, Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă comună cu Preşedintele PE.

De asemenea, Klaus Iohannis va participa, începând cu ora 14:30, la o întâlnire de lucru alături de preşedintele Parlamentului European, preşedintele Comisiei Europene, reprezentantul Preşedinţiei austriece la Consiliul Uniunii Europene şi liderii grupurilor politice din PE.

Vizita la Strasbourg a şefului statului se va încheia prin întâlnirea cu preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, domnul Manfred Weber.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici