Kofi Annan se va consulta cu Iranul în legătură cu situaţia din Siria

Emisarul internaţional Kofi Annan va prezenta Iranului rezultatele reuniunii de la Geneva pe tema Siriei, pentru a se asigura că Teheranul rămâne implicat în căutarea unei soluţii pentru Siria, anunţă purtătorul de cuvânt al Naţiunilor Unite.

210 afișări
Imaginea articolului Kofi Annan se va consulta cu Iranul în legătură cu situaţia din Siria

Kofi Annan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kofi Annan şi secretarul general ONU, Ban Ki-moon, sunt de acord asupra "necesităţii ca Iranul să participe la găsirea unei soluţii pentru criza siriană", adaugă Martin Nesirky.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi, în cursul unei vizite în Iordania, că Iranul trebuie să participe la reuniunea din 30 iunie, organizată la Geneva pe tema crizei din Siria. "Credem că Iranul trebuie invitat la această reuniune. Cu siguranţă este nevoie de acest lucru", a declarat Lavrov imediat după întrevederea dintre preşedintele rus, Vladimir Putin, şi regele Abdallah al Iordaniei.

Rusia a anunţat marţi că va participa la reuniunea din 30 iunie pe tema crizei din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici