Kremlinul condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord, dar îndeamnă la calm

Ultimul test nuclear al Coreei de Nord reprezintă un act provocator, dar în acelaşi timp toate părţile implicate trebuie să îşi păstreze calmul pentru a evita un conflict major, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, relatează site-ul cotidianului New York Times.

824 afișări
Imaginea articolului Kremlinul condamnă recentul test balistic al Coreei de Nord, dar îndeamnă la calm

"Cu siguranţă lansarea acestei noi rachete este un act provocator care declanşează intensificarea tensiunilor şi ne îndepărtează de punctul în care putem începe rezolvarea crizei", a afirmat Dimitri Peskov.

Testarea unei noi rachete nord-coreene s-a desfăşurat la o săptămână după ce preşedintele american Donald Trump a decis să reincludă Coreea de Nord pe lista statelor care sponsorizează terorismul, fiind permise viitoare sancţiuni.

Administraţia de la Washington a declarat în repetate rânduri că toate soluţiile de rezolvare a crizei sunt valabile, inclusiv acţiunile militare.

Deşi Kremlinul a condamnat acţiunea Coreei de Nord, Dimitri Peskov a meţionat că oficialii ruşi speră că "toate părţile implicate sunt capabile să-şi păstreze calmul, fiind necesar pentru evitarea unei situaţii în care Peninsula Coreeană se va îndrepta către cel mai rău scenariu".

Întrebat dacă Administraţia de la Phenian ia în considerare soluţiile propuse de Rusia şi China, Peskov a declarat că "nu există nicio bază pentru optimism substanţial".

Potrivit datelor obţinute de armatele Statelor Unite şi Coreei de Sud, Phenianul a testat, marţi, o rachetă balistică intercontinentală cu rază lungă de acţiune, care a zburat aproximativ 1.000 de kilometri şi a aterizat în Marea Japoniei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici