Kremlinul consideră drept "literatură de ficţiune ieftină" relatările presei privind spionul american, retras după dezvăluirea de informaţii clasificate de către liderul SUA

Kremlinul a catalogat drept "literatură de ficţiune ieftină" relatările presei privind prezenţa unui agent al serviciilor secrete americane în interiorul Administraţiei Prezidenţiale de la Moscova, ce ar fi fost retras după dezvăluirea de informaţii clasificate de către liderul SUA, Donald Trump.

973 afișări
Imaginea articolului Kremlinul consideră drept "literatură de ficţiune ieftină" relatările presei privind spionul american, retras după dezvăluirea de informaţii clasificate de către liderul SUA

Kremlinul consideră drept "literatură de ficţiune ieftină" relatările presei privind spionul american, retras după dezvăluirea de informaţii clasificate de către liderul SUA

"Toate speculaţiile din mass-media americană că cineva a extras în mod urgent pe cineva şi care a salvat pe cineva şi aşa mai departe, este un soi de literatură de ficţiune ieftină", a afirmat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de ştiri Tass.

Reprezentantul Kremlinului a confirmat faptul că presupusul spion, Oleg Smolenkov, a lucrat în urmă cu câţiva ani în cadrul Administraţiei prezidenţiale de la Moscova, fiind demis în urma unei directive interne, fără însă să precizeze motivul concedierii.

Peskov a adăugat că fostul oficial nu a participat la întâlniri cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Poziţia sa nu aparţinea categoriei oficialilor de rang înalt", a clarificat purtătorul de cuvânt.

Peskov a mai afirmat că Administraţia de la Kremlin consideră că "(serviciile de) contrainformaţii din Rusia funcţionează în regulă".

Postul de televiziune CNN a relatat, citând mai mulţi oficiali americani, că srviciile secrete din SUA au evacuat un spion infiltrat la nivel înalt în interiorul Preşedinţiei de la Moscova, acţiunea fiind parţial determinată de preocupările în legătură cu modul defectuos în care preşedintele Donald Trump şi administraţia sa au gestionat informaţii clasificate, aspect care ar fi putut contribui la deconspirarea sursei sub acoperire care opera în cadrul administraţiei ruse.

Administraţia de la Casa Albă şi CIA au denunţat materialul dat publicităţii de CNN drept "lipsit de acurateţe".

Stephanie Grisham, purtător de cuvânt al Casei Albe, a mai afirmat că materialul "nu este doar eronată, ci are şi potenţialul de a pune vieţi în pericol".

Potrivit postului CNN, prin retragerea spionului Statele Unite au pierdut o sursă cheie din interiorul administraţiei ruse, chiar într-un moment în care tensiunile între cele două ţări sunt în creştere.

Taguri:
rusia,
spionaj,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici