Lagerfeld dezminte că l-a făcut "imbecil" pe Hollande şi invocă o eroare de traducere

Creatorul de modă Karl Lagerfeld a dezminţit, duminică, informaţiile potrivit cărora ar fi spus că preşedintele francez François Hollande este un "imbecil", citate în ediţia spaniolă a revistei Marie Claire, şi a invocat o eroare de traducere a interviului său.

111 afișări
Imaginea articolului Lagerfeld dezminte că l-a făcut "imbecil" pe Hollande şi invocă o eroare de traducere

Lagerfeld dezminte că l-a făcut "imbecil" pe Hollande şi invocă o eroare de traducere

"Bineînţeles că nu am spus asta, de altfel, acesta este motivul pentru care nu trebuie să îmi cer scuze, pentru că nu am spus aşa ceva", a declarat Karl Lagerfeld pentru jurnalul de ştiri al postului public de televiziune France 2, difuzat la ora 20.00 în seara de duminică. "Din păcate, eu nu vorbesc limba spaniolă, deci nu ştiu prea bine ce au scris ei", a adăugat celebrul creator de modă.

Potrivit interviului acordat ediţiei spaniole a revistei Marie Claire, publicat vineri, Karl Lagerfeld a făcut următoarea declaraţie la adresa preşedintelui François Hollande: "Acest imbecil va fi la fel de dezastruos ca Zapatero", fostul şef al guvernului spaniol, un socialist ca şi Hollande.

"Hollande îi detestă pe bogaţi. E dezastruos. Vrea să îi pedepsească şi, evident, ei pleacă (din Franţa, n.r.) şi nimeni nu mai face investiţii", a adăugat designerul casei Chanel, potrivit ediţiei spaniole a revistei Marie Claire.

Duminică seară, Karl Lagerfeld a spus că a purtat cu jurnaliştii de la această publicaţie o discuţie de aproximativ trei ore, "despre tot felul de subiecte", insistând mai ales asupra cazului Bernard Arnault, patronul grupului de lux LVMH, care, în opinia sa, a fost "insultat în public de o manieră oribilă", după cererea lui de primire a cetăţeniei belgiene. A fost o aluzie la un articol publicat pe prima pagină a cotidianului francez Libération, pentru care acest ziar a fost dat ulterior în judecată.

Refuzând să critice politica fiscală a guvernului francez, Karl Lagerfeld a spus însă că regretă faptul că industria produselor de lux "este tratată aproape ca ceva pestilenţial", în condiţiile în care aceasta "aduce mulţi bani" (în bugetul naţional francez, n.r.).

"Desigur, ea vinde un produs inutil de care nu avem nevoie, dar nu este vina mea dacă Franţa este cunoscută pentru vinuri, gastronomia foarte luxoasă, modă, parfumuri şi bijuterii", a spus Lagerfeld.

El a insistat asupra nevoii de a proteja meseriile din industria de lux, care "sunt tratate ca şi cum ar fi un lucru ruşinos, însă aceste meserii creează o nevoie în rândul consumatorilor. Astăzi, se vorbeşte despre competitivitate, dar nu este bine. Trebuie să vorbim despre nevoie, trebuie să creăm nevoi", afirmă celebrul creator de modă german.

Referindu-se la François Hollande, "este pur şi simplu absurd să crezi că l-am insultat", a adăugat Lagerfeld, adăugând că, după ce l-a urmărit pe preşedintele francez într-o emisiune de televiziune, designerul consideră că Hollande este "amuzant, spiritual şi foarte inteligent".

Vineri, fosta parteneră de viaţă a lui François Hollande, socialista Ségolène Royal, a calificat criticile formulate de Karl Lagefeld la adresa preşedintelui francez ca fiind "nişte insulte total deplasate" şi l-a îndemnat pe celebrul designer să îşi ceară scuze public pentru afirmaţiile pe care le-a făcut.

În acelaşi interviu acordat ediţiei spaniole a revistei Marie Claire, Karl Lagerfeld l-a acuzat şi pe regele Spaniei Juan Carlos, spunând că acesta nu se ridică la nivelul soţiei sale, regina Sofia, despre care renumitul creator de modă a spus că o "adoră".

"Regina (Sofia, n.r.) este persoana cel mai bine crescută de pe Terra. Iar ea nu merită deloc prostiile comise de rege", a adăugat Lagerfeld.

Creatorul german este renumit pentru opiniile tranşante pe care le are în diverse domenii şi pentru declaraţiile extrem de critice pe care le-a făcut de-a lungul timpului la adresa unor celebrităţi. Astfel, în luna august, Karl Lagerfeld a spus că Pippa Middleton, sora ducesei Catherine, ar trebui să-şi arate doar spatele şi să-şi acopere chipul atunci când iese în public.

În februarie, Lagerfeld a spus despre cântăreaţa britanică Adele că este "puţin prea grasă": "Persoana în vogă în această perioadă este Adele. Ea este puţin prea grasă, dar are o faţă frumoasă şi o voce divină". Ulterior, designerul a revenit cu o declaraţie în care i-a cerut iertare artistei britanice pentru acea formulare mai puţin fericită.

În 2009, Karl Lagerfeld a lansat un atac în termeni foarte duri la adresa top-modelului german Heidi Klum, pe care a catalogat-o drept "un nimeni în lumea modei", criticând şi felul în care arată soţul ei, cântăreţul Seal. Astfel, Karl Lagerfeld o criticase şi în trecut pe Heidi Klum, spunând că aceasta este "prea grea" pentru a putea să apară pe podiumul defilărilor de modă, adăugând că ea "nu este un model pentru podium" şi că "are un zâmbet forţat şi stupid".

Designerul german este celebru şi pentru alte comentarii controversate: "Nimeni nu vrea ca Grecia să dispară, dar grecii au nişte obiceiuri cu adevărat dezgustătoare. Italienii la fel", "Dacă eram femeie şi trăiam în Rusia, aş fi fost lesbiană, pentru că bărbaţii de acolo sunt foarte urâţi" şi "Persoanele care apar în reviste sunt 50% piţipoance şi 50% femei însărcinate".

Karl Lagerfeld, în vârstă de 79 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Chloé şi Fendi, unde este director de creaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici