Lavrov: Legea americană privind sancţiunile ar putea "submina pentru mult timp" relaţiile cu Moscova

Promulgarea de către Barack Obama a legii care autorizează noi sancţiuni împotriva Rusiei poate "submina pentru mult timp" relaţiile dintre cele două ţări, a declarat vineri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

222 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Legea americană privind sancţiunile ar putea "submina pentru mult timp" relaţiile cu Moscova

Lavrov: Legea americană privind sancţiunile ar putea "submina pentru mult timp" relaţiile cu Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lavrov i-a transmis secretarului de Stat american John Kerry, în cadrul unei conversaţii telefonice, că această lege "care ameninţă Rusia cu noi sancţiuni poate submina pentru mult timp posibilitatea unei cooperări normale" între cele două ţări, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe.

Preşedintele american a anunţat joi promulgarea unei legi care îi oferă posibilitatea de a introduce noi sancţiuni împotriva Rusiei, dar a precizat că nu intenţionează să le adopte deocamdată.

Această lege autorizează de asemenea Statele Unite să furnizeze Ucrainei arme letale, o eventualitate pe care Obama a refuzat-o până acum.

Obama a indicat în mai multe reprize că ar considera contraproductivă impunerea unor sancţiuni americane suplimentare fără coordonare cu Uniunea Europeană.

Preşedintele francez, François Hollande, a apreciat joi că dacă gesturile Rusiei sunt cele aşteptate, nu vor mai fi necesare noi sancţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici