Lavrov preconizează o colaborare mai uşoară cu Hillary Clinton

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi, în cadrul unui interviu televizat, că este sigur că Rusia ar colabora mai uşor cu Hillary Clinton decât cu predecesorul ei, secretarul de Stat Condoleezza Rice, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

12 afișări
Imaginea articolului Lavrov preconizează o colaborare mai uşoară cu Hillary Clinton

Lavrov preconizează o colaborare mai uşoară cu Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatorul Hillary Clinton a fost nominalizată de preşedintele american ales, Barack Obama, în funcţia de secretar de Stat în cadrul administraţiei sale. Obama va prelua la 20 ianuarie atribuţiile de preşedinte al Statelor Unite.

 

Întrebat dacă Hillary Clinton ar fi un partener mai potrivit în relaţia cu Rusia, Lavrov a declarat: "Sunt sigur că aşa este. Clinton are multă experienţă la nivel internaţional şi greutate". "Consider că este foarte important să deţii acum aceste calităţi într-o perioadă când trebuie să rezolvăm mai multe probleme urgente", a adăugat el.

"Suntem pregătiţi să colaborăm cu orice administraţie. Ceea ce este important este să avem un dialog deschis şi cinstit bazat pe respect reciproc", a explicat Lavrov.

Rusia şi Statele Unite au avut, în ultima perioadă, divergenţe în mai multe privinţe, precum strategia americană de amplasare a scutului antirachetă în Europa Centrală, extinderea NATO şi războiul ruso-georgian din august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici