Lavrov: Rusia lucrează împreună cu Siria la un "plan concret" privind armele chimice

Rusia lucrează împreună cu regimul de la Damasc la elaborarea unui "plan concret" vizând plasarea arsenalului chimic al Siriei sub control internaţional, a declarat marţi şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

163 afișări

"Partea rusă lucrează în prezent la elaborarea unui plan realizabil, precis, concret în vederea căruia sunt în curs contacte, în acest moment, cu partea siriană", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă cu omologul său libian Mohamed Abdelaziz.

"Intenţionăm să propunem acest plan cât mai curând posibil şi suntem pregătiţi să lucrăm la el împreună cu secretarul general al ONU, membrii Consiliului de Securitate al ONU, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice", a adăugat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a anunţat luni că le-a propus sirienilor să-şi plaseze arsenalul chimic sub control internaţional, pentru a evita eventualele atacuri americane împotriva regimului de la Damasc, acuzat de către americani că este responsabil de presupusul atac chimic din 21 august, în apropierea capitalei siriene.

Lavrov şi-a exprimat marţi mulţumirea faţă de "reacţiile în mare măsură pozitive" ale altor state "faţă de propunerea" rusă.

"Propunerea de a plasa arsenalul sirian sub control internaţional nu este o iniţiativă în totalitatea rusă", a adăugat el. "Ea rezultă din contactele pe care le-am avut cu colegii noştri americani, declaraţiile de ieri ale lui John Kerry (şeful diplomaţiei americane), care a oferit posibilitatea de a evita aceste atacuri, dacă problema poate fi soluţionată", a subliniat Lavrov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici