Lavrov şi Tillerson au purtat o discuţie despre situaţia din Siria, dar şi despre principalele dosare de pe scena internaţională

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, şi Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, au discutat sâmbătă seara despre situaţia din Siria şi despre măsuri ce trebuie implementate pentru asigurarea stabilităţii din regiune, relatează site-ul agenţiei Tass.

468 afișări
Imaginea articolului Lavrov şi Tillerson au purtat o discuţie despre situaţia din Siria, dar şi despre principalele dosare de pe scena internaţională

Lavrov şi Tillerson au purtat o discuţie despre situaţia din Siria, dar şi despre principalele dosare de pe scena internaţională

Potrivit Ministerului de Externe de la Moscova, cei doi lideri au avut o conversaţie telefonică, care s-a concentrat pe situaţia din Siria.

”Discuţia a fost despre situaţia din Siria, inclusiv despre probleme ce ţin de asigurarea stabilităţii în nordul ţării şi despre promovarea unui acord de pace la ONU, care va fi facilitat de Congresul Naţional de Dialog Sirian ce va fi organizat la Soci”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

De asemenea, Tillerson şi Lavrov au discutat şi despre problemele din relaţiile bilaterale, dar şi despre principalele dosare de pe scena internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici