Le masque français. Macron, apariţie inedită în public, cu o mască asortată cu costumul şi cu un mic tricolor

Emmanuel Macron a apărut în timpul unei vizite la o şcoală din Poissy, un oraş nu departe de Paris, cu o mască specială, alta decât cea chirurgicală folosită de el cu alte ocazii.

1259 afișări
Imaginea articolului Le masque français. Macron, apariţie inedită în public, cu o mască asortată cu costumul şi cu un mic tricolor

Macron, apariţie în public cu o mască asortată cu costumul, cu un mic tricolor francez

Detaliul subtil este un mic tricolor care face din masca lui Macron nu doar un obiect de vestimentaţie, dar şi unul de mândrie naţională pentru preşedintele francez. 

Masca sa, din ţesătură, provine de la fabrica Chanteclair, este 100% Made in France şi a fost testata de Direcţia Generală a Armamentelor (DGA) pentru respirabilitatea şi puterea sa de filtrare. Pretul este de 4,92 euro.

 

În timpul vizitei, Macron a purtat un dialog cu elevii de la ciclul primar, dacă ştiu pe cineva bolnav cu Covid-19, şi a primit un răspuns care l-a uluit. 

Macron: "Ştiţi oameni care au avut COVID ー 19?"
Copil: „Da, un cântăreţ”.
Macron: „Şi este mai bine acum?”
Copil: „Nu, a murit”.
Macron: „Oula”

 

 

Unii au fost încântaţi de noul stil al preşedintelui, alţii, mai ales francezii, îl ironizează. Popularitatea liderului de la Elysee se află însă în creştere pe fondul epidemiei, cu un semnificativ salt în sondaje. 

 

 

Puternic afectată de epidemie, Franţa începe relaxarea uşoară a restricţiilor începând din 11 mai, iar utilizarea măştilor va fi obligatorie. În plus, revenirea elevilor în şcoli după suspendarea restricţiilor antiepidemice se va face opţional, doar pe bază de voluntariat.

Ministerul Educaţiei de la Paris a elaborat planuri privind o reluare graduală a cursurilor în şcoli, fiind instituit şi un sistem alternativ, pe clase şi categorii de vârstă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici