Le Monde desfiinţează măsurile din România: Să te protejezi de COVID-19 este "anticonstituţional"

Cotidianul Le Monde a menţionat că rolul Curţii Constituţionale din România garantează libertate de mişcare persoanelor infectate cu noul coronavirus.

4796 afișări
Imaginea articolului Le Monde desfiinţează măsurile din România: Să te protejezi de COVID-19 este "anticonstituţional"

Le Monde desfiinţează România: „Măsurile sunt neconstituţionale!"

De asemenea, o hotărâre a Curţii Constituţionale din România blochează măsurile luate de Guvern cu privire la gestionarea crizei sanitare provocate de COVID-19, spune Le Monde
 
”Ai simptome? Eşti testat pozitiv cu covid-19? Ai fost spitalizat? Nicio problemă, în România Curtea Constituţională garantează tuturor bolnavilor infectaţi deplina libertate de mişcare”, scrie Mirel Bran. 
 
O hotărâre a înaltei instanţe, publicată pe 2 iulie, consideră că carantina ordonată de Guvern pentru a diminua efectele pandemiei este „o privare reală de libertate” şi „o restricţie a drepturilor fundamentale”. Cu alte cuvinte, toate măsurile luate de guvern pentru controlul pandemiei sunt considerate neconstituţionale.
 
Românii spitalizaţi în urma contaminării cu Covid-19 pot pleca acum din spital cu ajutorul unei cereri. Peste 600 de pacienţi - din cei 7.810 spitalizaţi - s-au întors acasă. Autorităţile nu mai au niciun mijloc legal pentru a le împiedica să intre în contact cu alte persoane.
 
”Nu putem să-i împiedicăm să plece!”, declară directoarea Spitalului Marius Nasta de la Bucureşti Beatrice Mahler. ”Noi, medicii, încercăm să le explicăm riscurile la care se expun. Însă tânărul în vârstă de 24 de ani care tocmai a plecat ne-a dat asigurări că nu va intra în contact cu alte persoane şi şi-a chemat părinţii, care au venit să-l ia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici