Leon Panetta: SUA sunt foarte îngrijorate de o eventuală utilizare a armelor chimice în Siria

Statele Unite sunt "foarte îngrijorate" privind folosirea armelor chimice de către regimul sirian pe măsură ce rebelii avansează, a declarat joi secretarul Apărării Leon Panetta, reiterând avertismentul pentru Bashar al-Assad.

197 afișări
Imaginea articolului Leon Panetta: SUA sunt foarte îngrijorate de o eventuală utilizare a armelor chimice în Siria

Leon Panetta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fără a comenta în particular informaţiile cu privire la aceste arme chimice, este evident că suntem foarte îngrijoraţi că pe măsură ce opoziţia avansează, mai ales asupra Damascului, regimul va lua în considerare utilizarea armelor chimice", a afirmat şeful Pentagonului în cadrul unei conferinţe de presă.

În ultimele zile, responsabili americani aflaţi sub anonimat au afirmat că Damascul combină precursorii chimici ai gazului sarin, o neurotoxină puternică, în bombe destinate a fi lansate din avion.

"Lumea priveşte cu mare atenţie iar preşedintele Statelor Unite a fost foarte clar asupra faptului că vor fi consecinţe" dacă Bashar al-Assad "va comite marea greşeală de a folosi aceste arme chimice împotriva propriului său popor", a adăugat Leon Panetta, precizând şi el că va fi vorba de "o linie roşie" pentru Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici