Letonia a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene

Letonia a preluat, joi, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia, a crizei ucrainene şi a problemelor economice.

190 afișări
Imaginea articolului Letonia a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene

Letonia a preluat preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Principalele teme ale agendei Preşedinţiei letone a UE sunt politicile faţă de Rusia, combaterea islamismului, situaţia din Grecia, securitatea energetică şi accesul europenilor, în principal al est-europenilor, pe piaţa britanică a muncii.

Letonia, care are două milioane de locuitori şi o importantă comunitate rusofonă, a dat asigurări că nu va avea o abordare politică "antirusă".

"Categoric, nu vom fi o preşedinţie antirusă ori prorusă", a explicat ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics.

Pe 21 şi 22 mai, la Riga este programat summitul Parteneriatului Estic, în contextul în care Belarus, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan aspiră să se apropie de Uniunea Europeană.

"Sperăm că aceasta va fi o ocazie pentru a se da un semnal puternic privind liberalizarea regimului vizelor europene", precizează şeful diplomaţiei letone.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici