Liberia a ridicat starea de urgenţă decretată pentru lupta împotriva epimediei de Ebola

Preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, a anunţat joi ridicarea stării de urgenţă decretate în august pentru lupta împotriva epidemiei de Ebola, avertizând totuşi că ''lupta nu s-a terminat''.

127 afișări
Imaginea articolului Liberia a ridicat starea de urgenţă decretată pentru lupta împotriva epimediei de Ebola

Liberia a ridicat starea de urgenţă decretată pentru lupta împotriva epimediei de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"I-am informat pe liderii Adunării Naţionale că nu voi solicita o prelungire a stării de urgenţă" decretate la 6 august, a anunţat preşedinta Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, într-o declaraţie difuzată la radio şi televiziune, adăugând că restricţiile de circulaţie nocturne au fost decalate cu o oră, de la miezul nopţii (ora locală şi GMT) la şase dimineaţa.

Cu peste jumătate din cele aproximativ 5.100 de decese provocate de epidemie în Africa de Vest, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Liberia este ţara cea mai afectată, dar răspândirea virusului a încetinit în mod substanţial de aproximativ o lună.

Încheierea stării de urgenţă "nu înseamnă că lupta împotriva Ebola s-a terminat", a afirmat Sirleaf.

"Atunci când virusul progresa, reprezentând un pericol real pentru statul nostru, vecinii noştri şi restul lumii, am fost obligaţi să declarăm starea de urgenţă. Ne-am mobilizat, am făcut apel la comunitatea internaţională, la cetăţenii noştri şi la lume, şi au răspuns. În prezent, putem fi cu toţii mândri de progresele realizate", a explicat ea.

"Nu putem lăsa garda jos şi nici nu ne putem reduce vigilenţa", a insistat ea, precizând că pieţele şi şcolile ar urma să se redeschidă treptat.

Liberia "a reacţionat cu fermitate în momentul în care a închis frontierele, impunând restricţii de circulaţie şi măsuri de carantină, închizând şcolile şi limitând adunările publice", a subliniat Sirleaf.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici