Libia: 1.300 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore. Rebelii au intrat în Tripoli

Purtătorul de cuvânt al regimului libian a afirmat că 1.300 de persoane au murit în ultimele 24 de ore la Tripoli, calificând luptele drept o "veritabilă tragedie".

1241 afișări
Imaginea articolului Libia: 1.300 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore. Rebelii au intrat în Tripoli

1.300 de persoane au murit în confruntările de la Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conexiunea la Internet era din nou disponibilă pentru public la Tripoli, pentru prima dată de la începutul insurgenţei în Libia, la jumătatea lui februarie, au anunţat locuitorii capitalei în noaptea de duminică spre luni.

"ADSL merge din nou în tot cartierul", a declarat pentru AFP un locuitor din cartierul Tajura, în estul Tripoli. Alţi doi locuitori din două cartiere diferite situate în apropiere de centrul capitalei au confirmat că Internetul este din nou disponibil.

Rebelii libieni au ajuns în piaţa Verde, locul de reuniune tradiţional al susţinătorilor regimului Muammar Kadhafi, situat în centrul Tripoli, potrivit imaginilor difuzate în noaptea de duminică spre luni de televiziunea Sky News,.

O mulţime de persoane bucuroase agita drapele în culorile rebeliunii, roşu, negru şi verde, dansând şi scandând "Allah Akbar" (Allah este mare), precum şi trăgând salve în aer.

"În 24 de ore, 1.300 de persoane au fost ucise la Tripoli", a declarat Moussa Ibrahim, în cadrul unei conferinţe de presă, afirmând că "regimul său este încă puternic şi că mii de voluntari şi soldaţi sunt pregătiţi să lupte".

Lupte violente se desfăşurau duminică seara la Tripoli după asaltul dat de rebeli asupra bastionului regimului, dar colonelul Muammar Kadhafi a promis să reziste şi să iasă învingător din bătălie.

"Avem un lider (colonelul Kadhafi) care ne va conduce către pace (...) şi nu puteţi priva libienii de acest lucru", a adăugat Ibrahim.

Potrivit unui corespondent al AFP, rebelii, ajunşi în special pe mare, au fost întâmpinaţi cu bucurie în unele cartiere din capitală.

Sfârşitul lui Muammar Kadhafi este "aproape", a apreciat duminică seara Guvernul britanic, după intrarea rebelilor în Tripoli.

Anterior, NATO declarase că regimul Kadhafi este pe cale să se "prăbuşească", adăugând că nu ia parte în niciun fel la ofensiva rebelilor libieni la Tripoli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici