Lider separatist: ucrainenii din Severodonetsk trebuie „să se predea sau să moară"

Ucrainenii din Severodonetsk trebuie „să se predea sau să moară", afirmă liderul separatist al Republici Populare Doneţk (RPD), potrivit CNN.

1273 afișări
Imaginea articolului Lider separatist: ucrainenii din Severodonetsk trebuie „să se predea sau să moară"

Forţele ucrainene din Severodonetsk trebuie să se predea sau să moară, a declarat luni un lider al aşa-numitei Republici Populare Doneţk (RPD) din estul Ucrainei.

„Ei au două opţiuni: fie urmează exemplul colegilor lor şi se predau, fie mor. Ei nu au altă opţiune", a declarat Eduard Basurin, adjunctul şefului Departamentului Miliţiei Populare din RPD, relatează agenţia de presă de stat rusă RIA Novosti.

Forţele ruseşti controlează în prezent cea mai mare parte din Severodonetsk, epicentrul bătăliei sângeroase pentru regiunea Donbas din estul Ucrainei. Ucrainenii rezistă atacurilor şi controlează aproximativ o treime din oraş.

Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare din regiunea Luhansk, a declarat luni că ucrainenii reuşesc în continuare să evacueze o parte din populaţia din oraş, dar că evacuarea este limitată de amploarea bombardamentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici