Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor au prezentat un proiect de rezoluţie ce stabileşte structura formală a anchetei care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump

Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor de la Washington au prezentat marţi un proiect de rezoluţie care stabileşte structura formală a anchetei ce îl vizează pe preşedintele SUA, Donald Trump, care ar putea conduce la demiterea liderului de la Casa Albă, relatează BBC News şi Reuters.

260 afișări
Imaginea articolului Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor au prezentat un proiect de rezoluţie ce stabileşte structura formală a anchetei care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump

Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor au prezentat un proiect de rezoluţie ce stabileşte structura formală a anchetei care ar putea conduce la demiterea preşedintelui Donald Trump

Proiectul de rezoluţie prevede audieri publice şi participarea unui avocat al preşedintelui la dezbaterile din Comisia Juridică a Camerei Reprezentanţilor pe tema anchetării liderului de la Casa Albă.

Potrivit proiectului, avocaţii lui Trump vor putea audia martorii, să-şi prezinte cazul, să răspundă la dovezile strânse şi să ridice obiecţii în cazul audierilor.

Reacţia Administraţiei Trump la proiectul de rezoluţie a fost negativă; Stephanie Grisham, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, denunţând ancheta drept o "fraudă ilegitimă".

Votul urmează să se desfăşoare joi, fiind pentru prima dată când membrii Camerei Reprezentanţilor votează în plen pe tema anchetei ce îl vizează pe preşedintele Trump.

Mai multe comisii din Camera Reprezentanţilor au lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii de demitere a lui Donald Trump, care este suspectat că i-a cerut preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o convorbire desfăşurată pe 25 iulie, să ofere informaţii compromiţătoare despre activităţi de afaceri ale lui Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Taguri:
sua,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici