Liderii lumii, prezentaţi ca turişti la plajă într-un fotomontaj realizat înainte de summitul G20 - FOTO

Liderii lumii sunt prezentanţi vineri asemenea unor turişti aflaţi la plajă, într-un fotomontaj realizat de tabloidul australian Courier-Mail înainte de summitul G20, care are loc sâmbătă şi duminică la Brisbane, în estul Australiei.

568 afișări
Imaginea articolului Liderii lumii, prezentaţi ca turişti la plajă într-un fotomontaj realizat înainte de summitul G20 - FOTO

Liderii lumii, prezentaţi ca turişti la plajă într-un fotomontaj realizat înainte de summitul G20 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest fotomontaj, preşedintele francez Francois Hollande este surprins în timp ce se pregăteşte să guste dintr-un pahar de vin, iar cancelarul german Angela Merkel, cu pălărie şi ochelari de soare, îmbrăţişează un koala, în timp ce liderul american Barack Obama este în pantaloni scurţi, iar Vladimir Putin, numit "Ruski" de tabloidul australian, poartă o pălărie confecţionată din cartonul unui pachet de bere.

Preşedintele francez, într-o cămaşă de culoare bej, se află alături de omologul său sud-african Jacob Zuma, cu o sticlă de bere în mână, în fotomontajul inedit publicat pe prima pagină de tabloidul Courier-Mail.

Noul preşedinte indonezian Joko Widodo este, în schimb, prezentat în apropierea unui grătar, unde sunt observaţi, de asemenea, premierul japonez Shinzo Abe, în costum de salvamar, şi preşedinta Braziliei Dilma Rousseff, în costum de scafandru.

"Bine aţi venit în paradis!", titrează tabloidul, înaintea summitului liderilor din statele G20.

Publicaţia australiană adoptă însă şi un ton serios într-un articol dedicat summitului G20, în care îi cere preşedintelui Vladimir Putin să "ceară scuze" australienilor pentru prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina.

Avionul Malaysia Airlines s-a prăbuşit în iulie într-o zonă din estul Ucrainei controlată de rebelii proruşi şi, potrivit occidentalilor, tragedia a fost provocată de o rachetă livrată de Rusia separatiştilor.

Catastrofa s-a soldat cu 298 de morţi, printre care 38 de cetăţeni australieni, şi a provocat tensiuni între Moscova şi Canberra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici