Liderii lumii reacţionează după moartea lui Mohamed Morsi | Erdogan: Tiranii din Egipt sunt vinovaţi pentru moartea lui

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că vinovaţi pentru moartea fostului preşedinte egiptean, Mohamed Morsi, ar fi „tiranii” din Egipt, informează AFP.

3123 afișări
Imaginea articolului Liderii lumii reacţionează după moartea lui Mohamed Morsi | Erdogan: Tiranii din Egipt sunt vinovaţi pentru moartea lui

Liderii lumii reacţionează după moartea lui Mohamed Morsi | Erdogan: Tiranii din Egipt sunt vinovaţi pentru moartea lui

„Istoria nu va uita niciodată tiranii care l-au condus către moarte, punându-l în închisoare şi ameninţând să-l execute”, a declarat Erdogan, un aliat apropiat al lui Morsi. El a mai declarat că Morsi este „un martir”.

Şi emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, a reacţionat după moartea lui Morsi. „Am primit cu profundă durere vestea morţii subite a fostului preşedinte, dr. Mohamed Morsi”, a postat acesta pe Twitter.

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a publicat un comunicat prin care a susţinut că Morsi a murit „după o luptă intensă dusă în slujba Egiptului şi a oamenilor săi, dar şi pentru cauza palestiniană, în contextul luptei cu duşmanii sionişti”.

Tot luni, fiul lui Morsi, Abdullah Mohamed Morsi, a declarat pentru Reuters că autorităţile egiptene refuză să permită ca fostul preşedinte să fie îngropat în cimitirul familiei sale. El a mai declarat că familia nu ştie unde se află trupul neînsufleţit al lui Morsi, iar singurul contact între familia fostului preşedinte şi autorităţile egiptene a avut loc prin intermediul avocaţilor familiei.

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi a murit luni, la vârsta de 67 de ani, într-o instanţă judiciară. Potrivit Televiziunii de stat din Egipt, citată de agenţia Reuters, Mohamed Morsi a leşinat în sala instanţei judiciare şi a murit în scurt timp.

Mohamed Morsi a fost preşedinte al Egiptului în perioada iunie 2012-iulie 2013, fiind înlăturat de la putere în cursul unei lovituri de stat militare şi succedat de generalul Abdel Fattah el-Sisi. Mohamed Morsi ispăşea deja o condamnare la şapte ani de închisoare pentru presupusa falsificare a dosarului de candidat în cursa prezidenţială din anul 2012.

Mohamed Morsi era vizat de numeroase alte acuzaţii, inclusiv instigare la reprimarea protestelor şi spionaj.

Taguri:
egipt,
mohamed morsi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici