Liderii militari din Niger au ordonat poliţiei să-l expulzeze pe ambasadorul francez

Liderii militari din Niger, care au preluat puterea printr-o lovitură de stat, au ordonat poliţiei să-l expulzeze pe ambasadorul francez. Solicitarea a fost făcută după ce ministerul francez de Externe a anunţat că militarii nu au autoritatea de a-i cere ambasadorului să plece, potrivit Reuters.

387 afișări
Imaginea articolului Liderii militari din Niger au ordonat poliţiei să-l expulzeze pe ambasadorul francez

Liderii militari din Niger au ordonat poliţiei să-l expulzeze pe ambasadorul francez

Solicitarea privind expulzarea marchează o nouă deteriorare a relaţiilor dintre Franţa şi fosta sa colonie. Vizele ambasadorului şi ale familiei sale au fost anulate. Totuşi, francezii nu au respectat măsurile deoarece nu recunosc legitimitatea noii conduceri din Niger.

Franţa a cerut ca preşedintele Mohamed Bazoum să fie repus în funcţie după ce a fost înlăturat prin lovitură de stat. La rândul său, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că ambasadorul va rămâne în ţară şi a reiterat sprijinul Franţei pentru Bazoum.

Militarii din Niger, care au preluat puterea printr-o lovitură de stat la 26 iulie, au ordonat vineri ambasadorului francez Sylvain Itte să părăsească ţara în termen de 48 de ore.

Decizia de expulzare a ambasadorului a fost luată în parte din cauza refuzului acestuia de a participa la o întâlnire cu ministrul african al afacerilor externe, au explicat noii lideri din Niger. Ei au mai spus că şi alte acţiuni ale guvernului francez au fost contrare intereselor Nigerului, fără a oferi detalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici