Liderii religiilor lumii se roagă alături de Papa Francisc pentru victimele pandemiei şi ale războaielor

  • Rugăciunea comună se va desfăşura începând cu ora locală 16 în diverse lăcaşuri de cult din Roma.
  • Întâlnirea pentru pace între religii a ajuns la a 34 ediţie şi anul acesta este dedicată victimelor pandemiei de coronavirus.
  • După momentul spiritual, liderii religioşi îi vor întâni pe cei laici, ai Italiei.
930 afișări
Imaginea articolului Liderii religiilor lumii se roagă alături de Papa Francisc pentru victimele pandemiei şi ale războaielor

FOTO: Profimedia

Marţi seara Roma va fi capitala mondială a păcii şi va găzdui Întâlnirea internaţională de rugăciune între marile religii ale lumii. Evenimentul este organizat de Comunitatea Sant'Egidio şi reuneşte reprezentanţi creştini, musulmani şi budişti. Papa Francisc alături de Patriarhul Ecumenic ortodox Bartolomeu I şi alţi creştini se va ruga în Bazilica Sfânta Maria din Aracoeli.

Reprezentantul cultului mozaic, Haim Korsia, marele rabin al Franţei va participa la o slujbă în Sinagoga Marelui Templu din Roma. După rugăciune, liderii spirituali se vor reuni în Piaţa Capitolului unde vor fi aşteptaţi de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. Împreună vor ţine un moment de reculegere pentru victimele cauzate de pandemie dar şi de recentele războaie din Siria şi Nagorno-Karabah. Papa Francisc va citi Apelul pentru Pace de la Roma pe care îl vor semna şi ceilalţi lideri religioşi. 

Iniţiativa are o tradiţie de 34 de ani şi a fost inaugurată în 1986 de Papa Ioan Paul al II-lea. Ediţia 2020 se numeşte "Nimeni nu se salvează singur. Pace şi Fraternitate "

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici