Liderii UE se reunesc de urgenţă pentru a discuta despre criza provocată de atacul Hamas din Israel

Liderii Uniunii Europene se reunesc marţi pentru a încerca să adopte o poziţie faţă de criza declanşată de atacul Hamas asupra Israelului.

417 afișări
Imaginea articolului Liderii UE se reunesc de urgenţă pentru a discuta despre criza provocată de atacul Hamas din Israel

Liderii UE se reunesc de urgenţă pentru a discuta despre criza provocată de atacul Hamas din Israel

Consiliul European, care reuneşte liderii celor 27 de ţări membre ale UE, se va întruni la ora 15.30 GMT într-o videoconferinţă, potrivit Reuters. Liderii vor încerca să stabilească o poziţie comună şi vor analiza consecinţele crizei din Israel şi Gaza.

Deşi guvernele ţărilor membre au condamnat atacul Hamas din Fâşia Gaza, există numeroase diferenţe de abordare în interiorul UE. Declaraţiile politicienilor au scos la iveală vechile diviziuni din cadrul UE în ceea ce priveşte Orientul Mijlociu şi au evidenţiat limitele severe ale influenţei europenilor în regiune, susţin specialiştii. De asemenea, situaţia subminează încercările UE de a fi tratată ca un actor geopolitic major.

„Este de cea mai mare importanţă ca în Consiliul European să se stabilească poziţia noastră comună şi să stabilească un curs clar unificat de acţiune care să reflecte complexitatea situaţiei”, a scris preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în scrisoarea prin care îi invita pe liderii europeni să participe la întâlnire.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat vineri Israelul. La final, Ursula von der Leyen a fost criticată pentru că nu a declarat că UE se aşteaptă ca Israelul să respecte dreptul internaţional umanitar în răspunsul său la atac, aşa cum au făcut alţi lideri ai uniunii. De asemenea, liderii UE s-au contrazis în ceea ce priveşte îngheţarea ajutoarelor pentru palestinieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici