Liderii UE vor să intensifice presiunile asupra Rusiei şi reafirmă solidaritatea cu Ucraina

Liderii statelor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au discutat, la summitul de la Bruxelles, despre acţiuni în sensul intensificării presiunilor asupra Rusiei pentru oprirea războiului din Ucraina, subliniind că solidaritatea cu poporul ucrainean va fi menţinută cât va fi necesar.

130 afișări
Imaginea articolului Liderii UE vor să intensifice presiunile asupra Rusiei şi reafirmă solidaritatea cu Ucraina

Hepta

"Consiliul European a abordat tema escaladării războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care generează riscuri pentru pacea şi securitatea în spaţiul european şi la nivel global. Consiliul European este determinat să contracareze dezinformarea împotriva eforturilor noastre colective de apărare a suvernităţii Ucrainei şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli. Consiliul European reiterează că Rusia este singura responsabilă pentru actualele crize energetică şi economică. Consiliul European condamnă în cei mai fermi termeni posibili recentele atacuri generale cu rachete şi drone asupra civililor, obiectivelor civile şi a infrastructurii din Kiev şi din Ucraina (...)", anunţă Consiliul European, la finalul summitului de la Bruxelles.

Uniunea Europeană condamnă anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson, subliniind că nu va recunoaşte "niciodată" deciziile de anexare.

"Consiliul European reafirmă susţinerea deplină pentru independenţa Ucrainei, pentru suveranitatea ţării şi integritatea teritorială a acesteia (...). Consiliul European cere Rusiei să îşi retragă imediat, complet şi necondiţionat toate forţele militare de pe întregul teritoriu al Ucrainei recunoscut internaţional şi, aşa cum a cerut Adunarea Generală a ONU, Rusia trebuie să oprească toate atacurile hibride împotriva Ucrainei", subliniază instituţia UE, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Consiliul European cere aplicarea cu rigurozitate la nivel internaţional a sancţiunilor împotriva Rusiei şi precizează că liderii europeni au discutat despre "modalităţi de intensificare a presiunilor colective asupra Rusiei pentru oprirea războiului de agresiune". "Uniunea Europeană va rămâne alături de Ucraina cât va fi nevoie. Va continua să furnizeze susţinere puternică Ucrainei la nivel politic, militar şi financiar, inclusiv pentru necesităţile în materie de numerar, şi va intensifica reacţia umanitară, mai ales pentru pregătirea de iarnă", subliniază Consiliul European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici