Liderul Hezbollah: Deciziile Guvernului libanez reprezintă o declaraţie de război

Liderul grupării Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat joi că deciziile luate de Guvernul libanez împotriva formaţiunii şiite reprezintă o "declaraţie de război".

19 afișări
Imaginea articolului Liderul Hezbollah: Deciziile Guvernului libanez reprezintă o declaraţie de război

Liderul Hezbollah: Deciziile Guvernului libanez reprezintă o declaraţie de război (Imagine: Mediafax Foto)

"Aceste decizii reprezintă o declaraţie de război şi un început al războiului demarat de Guvern (...) în avantajul Statelor Unite şi al Israelului", a declarat Hassan Nasrallah în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute într-un complex situat la periferia Beirutului, cu majoritate şiită.

Guvernul a decis marţi să demareze o anchetă ce vizează o reţea de telecomunicaţii, care ar fi fost instalată de Hezbollah în întreaga ţară, şi de a-l destitui pe şeful securităţii aeroportului din Beirut, considerat un apropiat al mişcării şiite.

"Răspunsul nostru la această declaraţie de război este dreptul nostru la apărare, apărarea rezistenţei noastre, a armelor noastre, a existenţei noastre", a insistat Nasrallah, în cadrul unei video-conferinţe.

"Vom deschide focul asupra celui care va trage asupra noastră (...) chiar dacă ar fi vorba despre fraţii noştri", a spus liderul partidului şiit, care conduce opoziţia faţă de majoritatea parlamentară antisiriană.

O zi de grevă generală a degenerat miercuri în confruntări între partizanii majorităţii şi simpatizanţii opoziţiei, incident soldat cu rănirea a opt persoane, potrivit serviciilor de securitate.

Potrivit lui Hassan Nasrallah, criza libaneză care a început în noiembrie 2006 a intrat "într-o nouă fază după deciziile periculoase" luate marţi de Guvern. "După deciziile luate de Guvern, o nouă fază a început", a afirmat el, subliniind că aceste "decizii sunt periculoase".

"Libanul, după această reuniune (a Consiliului miniştrilor, n. red.) nu mai este Libanul care a fost înainte de această dată", a apreciat Hassan Nasrallah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici