Liderul Jobbik vrea ca graniţa de sud a Ungariei să fie închisă "ermetic", pentru a opri imigranţii

Graniţa de sud a Ungariei ar trebui închisă "ermetic", pentru a opri fluxul de imigranţi clandestini, care ar putea conduce la un dezastru umanitar, a declarat miercuri Gabor Vona, liderul formaţiunii naţionaliste radicale Jobbik, relatează MTI.

802 afișări
Imaginea articolului Liderul Jobbik vrea ca graniţa de sud a Ungariei să fie închisă "ermetic", pentru a opri imigranţii

Gabor Vona (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Vona a făcut aceste declaraţii în cadrul unei manifestaţii organizate de partidul său în apropierea punctului de trecere a frontierei Roszke.

El a precizat că sigilarea graniţelor necesită intervenţia armatei, adăugând că Jobbik va asigura majoritatea de două treimi în Parlament, necesară pentru a adopta un proiect legislativ în acest sens.

Vona a mai afirmat că imigranţii trebuie respinşi în masă de la frontieră. "Dacă pentru acest lucru este nevoie de metodele folosite împotriva ungarilor în 2006, la comemorarea a 50 de ani de la revoluţia din 1956, atunci aşa să fie", a adăugat el, referindu-se la opinia partidului său privind acţiunile poliţiei împotriva manifestanţilor, în octombrie 2006.

Gabor Vona a apreciat că "propaganda Guvernului" privind gardul de la frontiera Ungariei nu este suficientă pentru a apăra ţara, adăugând că, dacă Executivul nu va adopta programul Jobbik, se va prăbuşi.

Vicepreşedintele Jobbik Daniel Z. Karpat a afirmat la rândul său că migraţia este "o invazie organizată conştiincios". El a precizat că infractorii şi teroriştii trebuie opriţi, iar o "catastrofă pentru sănătatea publică" trebuie prevenită. El a cerut suspendarea regulilor de la Dublin, pentru ca imigranţii să nu mai poată fi trimişi înapoi în Ungaria din vestul Europei.

În timpul manifestaţiei, la care au participat aproximativ 300 de persoane, niciun imigrant nu a trecut frontiera. Ulterior, manifestanţii s-au apropiat de frontieră şi de un centru de recepţie, scandând sloganuri în favoarea Ungariei când au întâlnit un grup de imigranţi.

Poliţia a asigurat securitatea, separându-i pe manifestanţi de imigranţi, astfel că niciun incident nu a fost raportat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici