Liderul Mişcării Cinci Stele din Italia cere organizarea unor noi alegeri parlamentare

Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele din Italia (M5S), a cerut, luni, organizarea unor noi alegeri parlamentare în luna iunie pentru a depăşi impasul politic cauzat de eşecul partidelor de a forma o coaliţie guvernamentală după alegerile din luna martie, relatează site-ul Politico.eu.

602 afișări
Imaginea articolului Liderul Mişcării Cinci Stele din Italia cere organizarea unor noi alegeri parlamentare

Liderul Mişcării Cinci Stele din Italia cere organizarea unor noi alegeri parlamentare

”În acest moment nu există altă soluţie. Trebuie să mergem la vot cât mai curând posibil. Din moment ce partidelor le este frică de schimbare, trebuie să lăsăm cetăţenii să aleagă”, a declarat Di Maio.

Liderul Mişcării Cinci Stele l-a invitat şi pe Matteo Salvini, liderul blocului conservator, să se alăture apelului lansat către preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, de a dizolva Parlamentul cu scopul de a permite organizarea unor alegeri parlamentare în luna iunie.

Coaliţia de centru-dreapta, care include formaţiunea de extremă-dreapta Liga Nordului şi Forza Italia (FI, centru-dreapta), partidul lui Silvio Berlusconi, a obţinut cele mai multe voturi în urma scrutinului parlamentar desfăşurat la începutul lunii martie în Italia, însă nu suficiente pentru a-şi asigura majoritatea necesară formării unui guvern. Formaţiunea populistă antisistem Mişcarea Cinci Stele, condusă de Luigi Di Maio, s-a clasat pe locul al doilea. Atât Luigi Di Maio, cât şi Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, revendică funcţia de premier, însă pentru a putea forma guvernul vor trebui să încheie alianţe cu alte partide.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici