Liderul opoziţiei din Ungaria întăreşte eforturile anticorupţie pentru a debloca finanţarea cu fonduri de la Uniunea Europeană

  • Opoziţia din Ungaria speră că o reprimare a corupţiei şi aderarea la Parchetul European va debloca fondurile Uniunii Europene pentru redresare
  • Liderul opoziţiei, Peter Marki-Zay crede că finanţarea UE va stimula creşterea economică şi investiţiile
  • Disputa cu Bruxelles-ul în privinţa standardelor democratice a dus la îngheţarea plăţilor
668 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei din Ungaria întăreşte eforturile anticorupţie pentru a debloca finanţarea cu fonduri de la Uniunea Europeană

Sursa foto: Profimedia

Opoziţia din Ungaria doreşte să stimuleze creşterea economică şi investiţiile prin reprimarea corupţiei şi aderarea la Parchetul European deoarece astfel va putea accesa fondurile Uniunii Europene pentru redresare.

Uniunea Europeană se află în conflict cu Budapesta de ani de zile pe diferite teme, de la drepturile LGBT până la libertatea presei şi respectarea instituţiilor academice. Consecinţele nu au întârziat să apară: disputa cu Bruxelles-ul în privinţa standardelor democratice a dus la îngheţarea plăţilor.

Ungaria ar urma să primească aproximativ 7.2 miliarde de euro din fondurile de stimulare ale UE menite să revigoreze creşterea economică afectată de pandemie.

Liderul opoziţiei Peter Marki-Zay susţine că prin aderarea la Parchetul European şi lupta împotriva corupţiei, Ungaria îşi va asigura încrederea contribuabililor din UE că banii lor sunt cheltuiţi în mod corespunzător. Fondurile ar urma să fie investite în scheme de eficienţă energetică, programe de locuinţe sociale şi proiecte energetice.

Pe data de trei aprilie se vor organiza alegeri parlamentare în Ungaria. Dacă va fi ales, Marki-Zay a promis că guvernul său va creşte salariile profesorilor, lucrătorilor din domeniul sănătăţii, poliţiei şi asistenţilor sociali.

Budapesta a amânat investiţii în valoare de 755 de miliarde de forinţi anul acesta pentru a susţine finanţele, după avertismentele repetate ale băncii centrale privind riscurile economice crescute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici