Liderul Partidului Socialist Bulgar: Bulgaria nu va adera la Schengen în timpul actualei guvernări

Bulgaria nu are nicio şansă să adere la spaţiul Schengen în timpul actualei guvernări de centru-dreapta, a declarat vineri liderul Partidului Socialist Bulgar şi preşedintele interimar al Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev.

142 afișări
Imaginea articolului Liderul Partidului Socialist Bulgar: Bulgaria nu va adera la Schengen în timpul actualei guvernări

Liderul Partidului Socialist Bulgar: Bulgaria nu va adera la Schengen în timpul actualei guvernări (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Europa nu mai are încredere în GERB (n.r.: Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei)", a declarat Stanişev, conform site-ului Novinite.com.

Faptul că potenţiala aderare a ţării la Schengen este legată de progresele sale în combaterea corupţiei şi crimei organizate nu este o coincidenţă, devreme ce este clar că nu au fost obţinute rezultate, a mai afirmat el.

Guvernul olandez consideră că încă nu au fost îndeplinite condiţiile pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Olandezii argumentează că cele două ţări au înregistrat progrese substanţiale în numeroase sfere din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), dar nu au întrunit încă toate criteriile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici