Liderul protestelor anti-lockdown din Germania a ajuns la terapie intensivă cu COVID-19

  • Un lider al grupului ”Querdenker” ar fi fost intubat la Leipzig după ce a contractat COVID-19.
  • Între timp, o instanţă a decis ca protestatarii din Dresda să nu mai aibă voie să organizeze manifeste împotriva restricţiilor.
  • Criticii spun că grupul ”Querdenker” este susţinut în primul rând de extremiştii de dreapta.
3954 afișări
Imaginea articolului Liderul protestelor anti-lockdown din Germania a ajuns la terapie intensivă cu COVID-19

Liderul protestelor anti-lockdown din Germania a ajuns la terapie intensivă cu COVID-19

Un lider proeminent al mişcării ”Querdenker”, din oraşul Leipzig din estul Germaniei, a contractat COVID-19 şi a trebuit să fie internat în spital, potrivit DW.

Bărbatul, care a fost co-organizator al manifestării anti-lockdown din 7 noiembrie, a fost dus la spital la o săptămână după protest.

„Unul dintre bine-cunoscuţii gânditori laterali care au protestat la Leipzig a fost intubat opt ​​zile mai târziu”, a declarat directorul Spitalului Universitar din Leipzig, profesorul Christoph Josten, într-o conferinţă de presă. „Virusul nu face diferenţa între oameni, indiferent cine sunt”, a adăugat medicul.

Mişcarea ”Querdenker” a fost responsabilă de majoritatea protestelor anti-lockdown din Germania, uneori violente, inclusiv de un miting de la Leipzig organizat luna trecută, care a avut peste 20.000 de participanţi.

Fondatorul grupului este antreprenorul Michael Ballweg din Stuttgart. Numele complet al mişcării anti-lockdown, ”Querdenker 711”, face referire la prefixul telefonic din Stuttgart.

Adepţii ”Querdenker”, inclusiv scepticii coronavirusului şi protestatarii anti-lockdown, susţin că pandemia COVID-19 şi legile de lungă durată care vizează stoparea răspândirii virusului încalcă libertăţile cetăţenilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici