Liderul rebel congolez Laurent Nkunda, arestat în Rwanda

Liderul rebel tutsi din R.D.Congo, Laurent Nkunda, dat în urmărire, a fost arestat joi seara în Rwanda, potrivit poliţiei din Republica Democrată Congo.

32 afișări
Imaginea articolului Liderul rebel congolez Laurent Nkunda, arestat în Rwanda

Liderul rebel congolez Laurent Nkunda, arestat în Rwanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statul Major al armatei congoleze şi elemente ale serviciilor de informaţii rwandeze informează opinia publică în legătură cu arestarea generalului Laurent Nkunda joi la ora 22.30", precizează Poliţia.

Forţele rwandeze şi congoleze au ajuns joi seara în localitatea Bunagana, fieful liderului rebelilor Consiliului Naţional pentru Apărarea Poporului (CNDP).

În cursul zilei de joi, un corespondent AFP observase în Bunagana elemente ale CNDP îndreptându-se spre oraş.

Citeşte şi:

Trimiterea unei forţe europene în Congo, nu este pe ordinea de zi a UE

Ţările europene, supuse presiunilor pentru trimiterea unui contingent militar în R.D.Congo

ONU trimite peste 3000 de soldaţi în Congo

Abuzuri grave în R.D. Congo la adresa drepturilor omului (Galerie Foto)

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici