Liderul social-democraţilor cehi demisionează de la conducerea partidului

Liderul partidului social-democrat ceh CSSD, Jiri Paroubek, fost prim-ministru al Cehiei, a demisionat sâmbătă seara de la conducerea formaţiunii, care ar urma să câştige scrutinul legislativ, dar cel mai probabil nu va putea forma un Guvern, relatează MEDIAFAX Cehia.

12 afișări
Imaginea articolului Liderul social-democraţilor cehi demisionează de la conducerea partidului

Liderul social-democraţilor cehi demisionează de la conducerea partidului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alegătorii cehi au fost chemaţi, vineri şi sâmbătă, să îi aleagă pe cei 200 de membri ai Camerei inferioare a Parlamentului.

Social-democraţii (CSSD, de stânga) se aflau pe primul loc, cu 22,09 la sută din voturi, conform rezultatelor oficiale parţiale, după numărarea a 99,97 la sută din voturi. Pe locul doi s-ar clasa Partidul Democratic Civic (ODS, de dreapta), cu 20,21 la sută, informează MEDIAFAX Cehia.

Pe locul trei se află noul partid de dreapta TOP 09, al fostului ministru de Externe Karel Schwarzenberg, cu 16,69 la sută din voturi.

Partidul Comunist (KSCM) obţine 11,27 la sută, iar formaţiunea Afaceri Publice (VV), 10,88 de procente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici