Liderul unei grupări extremiste, condamnat la 17 ani de închisoare pentru revolta de la Capitoliu

Liderul grupării Proud Boys, Joe Biggs, a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru că a participat la revolta de la Capitoliu, potrivit BBC.

325 afișări
Imaginea articolului Liderul unei grupări extremiste, condamnat la 17 ani de închisoare pentru revolta de la Capitoliu

Liderul unei grupări extremiste, condamnat la 17 ani de închisoare pentru revolta de la Capitoliu

Procurorii au declarat că Joe Biggs, un veteran al armatei americane, în vârstă de 38 de ani, a fost un „instigator" al asaltului asupra Congresului din 6 ianuarie 2021.

Biggs a fost condamnat pentru mai multe acuzaţii, dar în instanţă, Biggs a cerut clemenţă exprimându-şi regretele pentru acţiunile sale.

Sentinţa, pronunţată de judecătorul districtual american Timothy Kelly, este mult mai mică decât cei 33 de ani ceruţi de procurori.

Biggs a fost judecat alături de alţi patru membri Proud Boys. Toţi cei implicaţi au declarat că intenţionează să facă apel împotriva condamnării.

Până la data de 6 august, peste 1.100 de persoane au fost reţinute pentru acuzaţii legate de revoltă, ceea ce a dus la 110 condamnări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pedeapsă,
revoltă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici