Liga Arabă suspendă Siria şi cere sancţiuni împotriva acesteia

Liga Arabă a decis să suspende Siria şi a cerut sancţiuni împotriva Damascului, făcând apel la opoziţie să vină la sediul său din Cairo pentru a discuta despre "tranziţie", a anunţat sâmbătă ministrul de Externe şi premierul din Qatar.

511 afișări
Imaginea articolului Liga Arabă suspendă Siria şi cere sancţiuni împotriva acesteia

Liga Arabă suspendă Siria şi cere sancţiuni împotriva acesteia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Optsprezece dintre cei 22 de membri ai Ligii Arabe au votat în favoarea unui apel către toţi liderii opoziţiei "să convină asupra unui proiect unic pentru gestionarea viitoarei tranziţii a Siriei", a explicat în cadrul unei conferinţe de presă Hamad ben Jassem al-Thani, care a prezidat sâmbătă reuniunea Ligii Arabe privind Siria.

El a precizat că instituţia panarabă vrea să se întâlnească cu liderii tuturor curentelor de opoziţiei timp de trei zile la Cairo, pentru a putea discuta pe acest subiect.

Suspendarea aderării Siriei la Liga Arabă este una dintre principalele revendicări ale opoziţiei siriene, ai cărei lideri s-au succedat la Cairo în ultimele zile pentru a se întâlni cu Nabil al-Arabi, secretarul general al Ligii Arabe.

Miniştrii arabi au cerut, de asemenea, retragerea ambasadorilor arabi la Damasc, a declarat oficialul din Qatar, care s-a exprimat la încheierea unei reuniuni ministeriale consacrate măsurilor împotriva Damascului, care a acceptat în urmă cu zece zile un plan de ieşire de criză propus de Ligă, fără să-l aplice însă.

După acest acord, reprimarea revoltei populare fără precedent împotriva regimului, care potrivit ONU s-a soldat cu peste 3.500 de morţi de la jumătatea lui martie, nu a scăzut în intensitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici