Limba română, preferată englezei în liceele bulgare

Elevii bulgari care se pregătesc să susţină examenul de admitere la licee cu profil de limbi străine aleg să studieze limba română, în detrimentul limbii engleze.

12 afișări
Imaginea articolului Limba română, preferată englezei în liceele bulgare

Limba română, preferată englezei în liceele bulgare

În oraşul Ruse, sute elevi vor să fie admişi la noul curs de română de la Liceul de limba engleză, dar doar 28 dintre aceştia vor fi acceptaţi, a informat administraţia şcolii, relatează cotidianul Standart, în ediţia electronică. Acesta va fi primul liceu ai cărui absolvenţi, după cinci ani, vor vorbi limba română fluent.

Datorită interesului deosebit, se preconizează ca limba română să facă parte din programa mai multor licee din Bulgaria.

Situaţia este însă reciprocă, susţine cotidianul bulgar, românii fiind la rândul lor dornici să studieze în Bulgaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici