Limită de viteză pe drumurile din Belgia, din cauza poluării

Viteza autoturismelor pe şoselele din Belgia va fi limitată, începând de luni, la 90 de kilometri pe oră în afara localităţilor şi la 50 de kilometri pe oră în zona Bruxelles, din cauza prezenţei în aer a unei concentraţii mari de particule poluante, anunţă autorităţile belgiene.

269 afișări
Imaginea articolului Limită de viteză pe drumurile din Belgia, din cauza poluării

Limită de viteză pe drumurile din Belgia, din cauza poluării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt prevăzute controale ale poliţiei", anunţă autorităţile din provinciile Flandra (nord), Wallonia (sud) şi Bruxelles.

Potrivit Celulei interregionale pentru verificarea calităţii aerului (Celine), concentraţii mari de particule poluante au fost detectate în aer duminică şi se vor menţine şi luni.

Potrivit previziunilor, concentraţiile de microparticule (PM10) pot depăşi 70 de micrograme pe metrul cub, cu mult peste standardele normale de maxim 50 de micrograme pe metrul cub.

"Este vorba de o poluare importată, care provine în mare parte din Europa de Est. Pentru a evita ca poluarea să se accentueze, cele trei regiuni au decis ca viteza de deplasare pe şosele să fie limitată la 90 de kilometri pe oră în loc de 120 de kilometri pe oră pe toate autostrăzile şi la 50 de kilometri pe oră în capitală", precizează comunicatul.

Autorităţile regionale au recomandat folosirea transportului în comun sau a bicicletelor. Durata acestor măsuri va depinde de evoluţia situaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici