Lituania se teme că propaganda rusă este preludiul unei posibile INVAZII

Rusia încearcă să creeze o istorie falsă ce neagă dreptul statelor baltice de a exista, făcând paralele alarmante pentru a justifica anexarea Crimeei la teritoriul rus din martie 2014, a declarat un oficial lituanian, citat de The Guardian.

1830 afișări
Imaginea articolului Lituania se teme că propaganda rusă este preludiul unei posibile INVAZII

Lituania se teme că propaganda rusă este preludiul unei posibile invazii - oficial (Imagine: ulevičius.lt)

Ministrul Apărării din Lituania şi oficiali ai Departamentului de comunicare stretegică au declarat ziarului The Guardian că iau în serios ameninţarea campaniilor de dezinformare orchestrate de Moscova şi care au scopul de a destabiliza regiunea.

”Rusia este o ameninţare. Ei spun că Vilnius, capitala, nu ar trebui să aparţină Lituaniei pentru că între Primul şi Al Doilea Război Mondial a aparţinut Poloniei. Este istorie desigur, dar Rusia se foloseşte de acest pretext”, a afirmat ministrul Apărării Raimundas Karoblis.

”Uneori (dezinformarea) are loc prin intermediul (agenţiei de ştiri conduse de Guvern) Sputnik, alteori prin televiziune, dar de obicei e făcută de politicieni din Duma de Stat”, a adăugat acesta.

”Există acum rapoarte legate de Kalipedia (cel de-al treilea mare oraş lituanian) cum că acesta nu ar fi aparţinut niciodată Lituaniei, că ar fi fost un dar din partea lui Stalin, după cel de-al Doilea Război Mondial. Vorbim de pericolul integrităţii teritoriale al Lituaniei”, a mai spus ministrul Apărării.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici